homeopatie

 

Administrarea remediului

La ce trebuie să ne aşteptăm după administrarea remediului?

După administarea remediului vom asista la o creştere a vigorii, a tonusului psihic, acompaniate de o ameliorare a stării generale. Ameliorarea stării generale va fi urmată de dispariţia simptomelor care se manifestă în cursul bolii. Uneori, atunci cînd tratăm o afecţiune acută, pacientul poate adormi aproape instantaneu imediat după administrare (deşi nu i s-a administrat un somifer) deoarece mecanismele defensive ale organismului sînt mai active în timpul somnului. La trezire starea bolnavului va fi net ameliorată.

 

Antidotarea

Remediul administrat trebuie săşi desfăşoare nestingherit acţiunea. De aceea se vor evita factorii, care ar putea interfera cu remediul. În Organon descrierea precauţiilor, ce trebuie respectate în decursul tratamentului, se constituie întrun mic îndreptar de igienă. Se precizează importanţa adoptării unui regim de viaţă echilibrat. Excluderea din dietă şi din regimul de viaţă, a oricărui element care ar putea avea o acţiune medicinală, este motivată în paragraful 259 din Organon: "Doza infinitezimală nu trebuie să fie ultragiată, tulburată sau împiedicată în acţiunea sa de nici un iritant cu proprietăţi medicinale" 

 

Ritmul de administrare al remediului

Ritmul de administrare va diferi în funcţie de pacient şi de afecţiunea pe care acesta o are. Dacă sîntem în faţa unei boli acute remediul se va repeta mai des. În cazul unei boli acute el se va admninistra mai rar.

 

Cum se administrează remediile homeopate?

Remediile sînt disponibile sub formă de soluţie sau granule de lactoză impregnate cu soluţia respectivă.

 
Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------