homeopatie

 

Cum se administrează remediile homeopate?

Remediile sînt disponibile sub formă de soluţie sau granule de lactoză impregnate cu soluţia respectivă. Fie că le administrăm sub formă uscată sau lichidă remediile trebuie lăsate să acţioneze o perioadă pînă la repetarea dozei. Va fi evitată astfel suprasolicitarea organismului, prin administrări prea dese. 

Cînd remediul se prezintă sub formă de soluţie se pun cîte 8-10 picături de soluţie într-un pahar curat care conţine 20 ml de apă. După agitarea amestecului se bea conţinutul paharului după ce a fost ţinut în gură 30 de secunde.

Cînd remediul se prezintă sub formă de granule se vor aplica pe limbă 5 - 10 granule, direct din flacon, fără a se atinge cu mîna şi se ţin acolo pînă se topesc.

Înainte şi după administrarea remediului nu se va consuma nimic (nici măcar apă) şi nu se va fuma timp de 20 - 30 minute.

Granulele homeopatice se pot administra ca atare dar se pot şi dizolva în puţină apă (20 - 30 ml).

Administrarea sublinguală nu este însă singura modalitate, preferîndu-se uneori calea olfactivă (prin mirosirea flaconului), mai ales la pacienţii hiperreactivi. În legătură cu acesta circulă şi o anecdotă, al cărei subiect este însuşi Hahnemann. El consultase un ţăran şi îi administrase remediul respectiv prin olfacţie, după care pacientul i-a plătit consultaţia prin aceaşi modalitate, adică prin olfacţia monedei.

Pentru a administra medicamentul prin olfacţie se deschide flaconul cu soluţia remediului respectiv după care bolnavul va inspira pe nas de cîteva ori la cîţiva centimetri de gura flaconului (va mirosi flaconul deschis) 

Există şi o posibilitate de administrare externă a remediului, ce poate fi asociată sau nu cea internă. Astfel se folosesc comprese cu loţiuni sau se fac masaje cu uleiuri ce conţin remediul respectiv. Această modalitate de administrare se aplică în afecţiun strict localizate (traumatisme, paralizii, reumatism etc.)

Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------