homeopatie

 

La ce trebuie să ne aşteptăm după administrarea remediului?

După administarea remediului vom asista la o creştere a vigorii, a tonusului psihic, acompaniate de o ameliorare a stării generale. Ameliorarea stării generale va fi urmată de dispariţia simptomelor care se manifestă în cursul bolii. Uneori, atunci cînd tratăm o afecţiune acută, pacientul poate adormi aproape instantaneu imediat după administrare (deşi nu i s-a administrat un somifer) deoarece mecanismele defensive ale organismului sînt mai active în timpul somnului. La trezire starea bolnavului va fi net ameliorată.

În cadrul afecţiunilor mai grave poate surveni o erupţie tegumentară după ce bolnavul a luat un remediu homeopatic. Aceasta corespunde eliminării bolii în afara organismului. Medicina alopată se teme de erupţiile cutanate apărute în urma unui tratament. Dacă erupţia cutanată din timpul tratamentul alopatic (cu antibiotice de exemplu) este rezultatul intoleranţei la medicament în cazul tratamentului homeopatic erupţia cutanată apărută în urma administrării unui remediu are total o altă semnificaţie. Remediul similimum provoacă o reacţie de apărare a organismului care are tendinţa să împingă boala în zonele mai puţin vitale. O astfel de zonă este şi pielea aşa încît erupţia cutanată devine semnalul ameliorării ea fiind bineînţeles precedată de dispariţia simptomelor pe care le avea bolnavul iniţial. După un timp această erupţie cutanată poate dispărea de la sine sau ea va necesita o altă prescripţie medicală bazată pe principiul similitudinii care o va vindeca. Nu se indică aplicarea de substanţe medicamentoase pe piele pentru tratarea bolii dermatologice (cum ar fi de exemplu preparatele cortizonice) pentru că ele nu ar face decît o nouă întoarcere a tulburării în zonele profunde, zone mult mai vitale şi mai importante ale organismului. 

Un bolav care este tratat de o alergie cutanată fără a se respecta principiul similitudinii, aplicînd pe piele preparate cortizonice va dezvolta în timp o boală mai profundă (o rinită alergică de exemplu). Boala alergică a dispărut de pe piele reapărînd după un timp de latenţă ca rinită alergică. Dacă şi această formă a alergiei va fi tratată tot cortizonic (deci fără a respecta principiul similitudinii) alergia se va localiza după un nou timp de latenţă şi mai profund, de obicei pulmonar (ca astm bronşic). Această alternanţă alergodermie, rinită alergică, astm bronşic este cunoscută în clinica medicală.

În urma tratamentului homeopatic al astmului bronşic expus mai sus se vor produce următoarele fenomene:

- simptomele astmului bronşic vor dispărea ele fiind înlocuite de cele de rinită avute anterior.

- dacă tratametul va fi continuat corect, vor dispărea şi simptomele rinitei reapărînd însă erupţia cutanată anterioară.

- la administrarea remediului similimum (remdiu care ar fi trebuit să fie administrat iniţial în locul unguentului cortizonic) se va remite şi boala de piele cu care a debutat patologia.

Astfel, acest întreg şir de suferinţe s-ar fi putut evita prin administrarea unui remediu homeopatic corect (remediul similimum).

În urma tratametului homeopatic trebuie să ne aşteptăm la rememorarea (reapariţia) unor simptome mai vechi odată cu trecerea bolii în stadiile sale anterioare mai puţin grave.

Vindecarea are loc deci în direcţia inversă procesului de îmbolnăvire, pacientul fiind nevoit să parcurgă stadiile anterioare ale bolii.

 

Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------