homeopatie

 

Indigestie

Indigestia poate fi rezultatul unor obiceiuri alimentare nocive, a consumării alimentelor într-o stare de tensiune emoţională, sau după excese alimentare. Tratamentul homeopat este în acest caz individualizat, dar ocazional putem apela la Nux vomica CH7, care este cel mai obişnuit remediu după excesul de alimente şi băutură. 

Indigestia se poate manifesta prin arsuri, regurgitări, crampe, senzaţie de greutate în stomac ce survin la 1-2 ore după masă, dublate de o senzaţie de greaţă, care nu se poate finaliza prin vomă.

Dacă indigestia a fost determinată de consumul de brînză, Ptelea va înlătura disconfortul. În cazul în care cartofii sînt cei răspunzători, se recomandă Alumina, iar indigestia cauzată de ouă beneficiază de Colchicum. Toate remediile menţionate mai sus vor fi administrate în diluţia CH 7.

Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------