homeopatie

 

Boli infecţioase

Varicela

Această boală benefiază şi ea de un tratament homeopat, care este însă strict individualizat. În schimb protecţia conctacţiilor se poate realiza prin administrarea a trei doze în decursul a 24 de ore de Rhus toxicodendron 30 CH.

 

Parotidita epidemică (oreion)

Prevenirea infecţiei la contacţi se realizează prin remediul Parotidinum 30. Curativ, se recomandă administrarea remediului Pilocarpinum muriaticum 3D sau unul dintre remediile Aconit sau Belladona urmat de Pulsatilla în diluţia CH9. 

Pentru complicaţiile pancreatice se va folosi remediul Iris în diluţia CH7.

 

Rujeola

Afecţiunea ar putea fi evitată prin administrarea a trei doze de Pulsatilla 30 CH, în decursul a 24 de ore dacă copilul a fost în contact cu bolnavi de pojar, lucru care se întîmplă frecvent în colectivitate. În timpul bolii tratamentul homeopat facilitează recuperarea şi evită apariţia complicaţiilor, însă este individualizat şi trebuie aplicat de medicul homeopat.

 

Rubeola

Achiziţionată în copilărie, are un efect pozitiv, de stimulare a imunităţii, dar contactată în perioada gravidităţii (primele 4 luni) are consecinţe nefaste. Se recomandă celor expuse infecţiei (prin contactul cu bolnavii de rubeolă un tratament preventiv cu nosodul rubeolei, în potenţa 30 CH, 3 doze la 8 ore dacă sînt în perioada gravidităţii sau dacă au planificat o sarcină în perioada imediat următoare.

 
Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------