homeopatie

 

Varicela

Această boală benefiază şi ea de un tratament homeopat, care este însă strict individualizat. În schimb protecţia conctacţiilor se poate realiza prin administrarea a trei doze în decursul a 24 de ore de Rhus toxicodendron 30 CH.

Bolile eruptive ale copilăriei (cu excepţia scarlatinei), respectiv rujeola, rubeola, varicela sînt privite de unii ca benefice, reprezentînd o expresie a creşterii rezistenţei imunitare. La ora actuală se poartă multe discuţii în lume cu privire la utilitatea vaccinărilor în scopul prevenirii bolilor mai sus menţionate. Sînt argumente şi pro şi contra referitoare la această temă. Printre argumentele pro se invocă complicaţiile ce pot surveni în cursul evoluţiei acestora, dintre care unele sînt de temut (de exemplu meningita). Complicaţiile în cadrul unor boli care ar trebui să decurgă fără complicaţii denotă o afectare serioasă a sistemului imunitar. Printre contraargumente se numără impactul negativ asupra imunităţii, efectele negative ale împiedicării unei erupţii, efectele secundare ale vaccinării ca şi lipsa de eficacitate în unele cazuri. Dacă ne reîntoarcem la principiile medicinei tradiţionale chineze, vom constata o congruenţă cu cele ale homeopatiei. Asfel o rinită (simptom de debut al rujeolei) se consideră că merge în sensul bun de vindecare dacă este urmată de o erupţie pe piele (avem o bună apărare antiinfecţioasă, sau un tratament corect), iar dacă o boală de piele trece într-una internă înseamnă că avem o diminuarea rezistenţei organismului naturală sau ca urmare a unui tratament care merge împotriva naturii).

 

Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------