homeopatie

 

Bolile copilului

Copilul dificil

Este de preferat să nu ajungem în situaţia educării unui copil cu probleme de comportament printr-o îngrijire corespunzătoare. O relaţionare adecvată din prima zi de viaţă are darul de a preveni aceste probleme sau de a le dimunua. Societatea modernă contravine oarecum sanogenezei infantile, prin creşterea rolului femeii în viaţa socială.

 

Parazitozele digestive

Deşi sînt foarte răspîndite la adulţi, recordul lor este înregistrat totuţi la copii. Aceste parazitoze digestive produc un răsunet general asupra organismului şi generează simptome reflexe. Remediul generic al parazitozelor este Cina. El este caracterizat prin: foame imediat după masă, vomă după ingestia de alimente, dorinţă de dulciuri, dureri periombilicale, prurit (mîncărimi), abdomen tare şi destins, tuse matinală, paloare, cearcăne, tulburări de somn: geme, scrîşneşte din dinţi, vorbeşte în timpul somnului, agitaţie, capricioazitate. Remediul se administrează de preferinţă în diluţia CH 3. 

 

Problemele digestive ale sugarului

Intoleranţa la lapte şi colicile sugarului se întîlnesc mai frecvent la cei hrăniţi artificial. Ele beneficiază de tratament cu Aethusa cynapium, tinctură mamă, potenţe (D1, D2, D3.) 

 

Dentiţia

O primă situaţie la care ne vom referi în legătură cu aceasta se referă la tendinţa irezistibilă a copilului de a-şi muşca dinţii, de a-i presa unii de alţii sau de a-şi încleşte maxilarile. Cîteva doze de Phytolacca D2 vor soluţiona problema.

 
Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------