homeopatie

 

Problemele digestive ale sugarului

Intoleranţa la lapte şi colicile sugarului se întîlnesc mai frecvent la cei hrăniţi artificial. Ele beneficiază de tratament cu Aethusa cynapium, tinctură mamă, potenţe (D1, D2, D3.)  Regurgitările apar la o oră după masă şi se pot asocia cu vărsături, diaree cu scaun nedigerat, stare de disconfort şi agitaţie. Aethusa cynapium este remediul de elecţie pentru intoleranţa temporară la lactoză a nou-născutului chiar dacă acesta este hrănit la sîn. El dezvoltă acestă intoleranţă secundar altor afecţiuni şi după cum am spus vomită sau are emisie de scaune diareice imediat după ce este alimentat. 

Colicile sînt cvasi-normale la sugarul pînă la trei luni dar ele pot beneficia de tratament homeopat. Astfel crampele violente care forţează copilul să-şi ridice genunchii şi care se ameliorează cînd mama îi masează abdomenul se remit la administrarea de Colocynthes, remediul numărul 1 pentru colica sugarului. Dacă copilul ţipă, este iritat şi nu se linişteşte decît dacă este purtat în braţe, are abdomenul balonat şi scaunul are un aspect verzui ca şi spanacul tocat îl putem vindeca cu cîteva doze de Chamomilla (adică muşeţel diluat şi activat, în potenţă sub 30. Dacă nu identificăm aceste modalităţi de prezentare a bolii este de dorit să ne abţinem de la tratamentul homeopat.

Deshidratarea. În urma vărsăturilor sau, şi diareei se poate ajunge la o marcată stare de deshidratare, foarte periculoasă pentru sugar. Ea este corectabilă prin administrarea remediului China, în  potenţă CH9, două trei doze la interval de 12 ore.

Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------