homeopatie

 

Cosmetică

Celulita

Celulita este o afecţiune complexă care trădează anumite dezechilbre hormonale şi care se va solda cu slăbirea ţesutului celular subcutanat. Stressul, fumatul şi anticoncepţionalelele accentuază această tulburare. 

Terapiei prin acupunctură, masaj, regim alimentar, folosirea arkogeluleor de ananas i se asociază cu succes terapia homeopatică constituţională care prin efectul de reechilibrare integrală a organismului va stopa procesul degenerativ. 

În stadiile precoce ale celulitei se poaate folosi preparatul "Estetique". El conţine extract de gălbenele, iederă şi algă marină. Unguentul se aplică local în zonele afectate.

 

Obezitatea

(Tratăm obezitatea în acest capitol deoarece nu avem un spaţiu destinat metabolismului.)

Obezitatea este o afecţiune metabolică produsă de cele mai multe ori de disfuncţii hormonale. Ea poate fi însă cauzată doar de obiceiuri alimentare greşite. 

Cel mai bun tratament al obezităţii îl reprezintă întotdeauna eliminarea cauzei responsabile de declanşarea ei. O echilibrare hormonală sau un regim de slăbire ştiinţific, renunţarea la anumite anticoncepţionale sînt stîlpii de rezistenţă ai acestei terapii. Obezitatea va fi însă pozitiv influenţată de administarea tincturii de Fucus veziculosus care impulsionează un metabolism leneş. Fucus mai accelerează digestia, reducînd totodată constipaţia. Se foloseţte în doză de 5-60 picături de trei ori pe zi, înaintea meselor. Se începe cu cele mai mici doze urmînd ca acestea să fie crescute treptat. Nu se foloseşte la persoane cu hipertiroidie sau hipersensioble la iod.

Un produs compus ce conţine pe lîngă Fucus şi alte extracte din plante este "Slim drink". El se foloseşte de regulă în obezitatea pe fond de hipotiroidie dar şi în alte forme de obezitate. Doza folosită este de o linguriţă de soluţie amestecată cu 20 ml de apă de două ori pe zi cu jumătate de oră înaintea mesei. Şi acest produs este contraindicat în hipertiroidie.

 

Îngrijirea părului

Soluţia apoasă de Ceanothus americana este un renumit tonic al părului. 

Pentru restaurarea unui păr degradat se recomandă administarea de Jaborandi D1 intern şi extern în tinctură mamă TM. În urma acesui tratament au fost raportate şi cazuri de recolorare a părului alb. 

Dacă mătreaţa este aceea care pune probleme se recomandă un consult medical, echilibrarea dietei şi local aplicarea unei soluţii de Cochlearia armoracia 1D.

 

Acneea

Acneea reprezintă o problemă delicată la care, înainte de toate, trebuie identificată cauza sa. 

O acnee juvenilă răspunde bine la un tatament cu Kalium bromatum D1, D2 sau D3. În timpul acestui tratament se elimină sarea din alimentaţie.

Dacă acneea este dependentă de o supraîncărcare cu toxine, manifestată prin limbă încărcată, somnolenţă, dureri de cap atunci se recurge la o dezintoxicare prin regim alimentar şi o cură de Ribes nigrum D1, macerat glicerinic cîte 30 de picături de 3 ori pe timp de o lună.

În acneea infecţioasă se recomadă şi cîte o doză de Staphylococinum CH 9, lunar, 2-3 luni la rînd.

În toate cazurile de acnee se poate apela la tinctura de Berberis aquifolium-mahonia, care are reputaţia de a "curăţa tenul".

Un efect spectaculos în curăţarea, înfrumuseţarea şi dezinfecţia pielii se înregistrează după folosirea remediului Saxonite.

Extern se poate folosii extract de Calendula, în soluţie apoasă sau încorporat în unguent.

 
Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------