homeopatie

 

Obezitatea

(Tratăm obezitatea în acest capitol deoarece nu avem un spaţiu destinat metabolismului.)

Obezitatea este o afecţiune metabolică produsă de cele mai multe ori de disfuncţii hormonale. Ea poate fi însă cauzată doar de obiceiuri alimentare greşite. 

Cel mai bun tratament al obezităţii îl reprezintă întotdeauna eliminarea cauzei responsabile de declanşarea ei. O echilibrare hormonală sau un regim de slăbire ştiinţific, renunţarea la anumite anticoncepţionale sînt stîlpii de rezistenţă ai acestei terapii. Obezitatea va fi însă pozitiv influenţată de administarea tincturii de Fucus veziculosus care impulsionează un metabolism leneş. Fucus mai accelerează digestia, reducînd totodată constipaţia. Se foloseţte în doză de 5-60 picături de trei ori pe zi, înaintea meselor. Se începe cu cele mai mici doze urmînd ca acestea să fie crescute treptat. Nu se foloseşte la persoane cu hipertiroidie sau hipersensioble la iod.

Un produs compus ce conţine pe lîngă Fucus şi alte extracte din plante este "Slim drink". El se foloseşte de regulă în obezitatea pe fond de hipotiroidie dar şi în alte forme de obezitate. Doza folosită este de o linguriţă de soluţie amestecată cu 20 ml de apă de două ori pe zi cu jumătate de oră înaintea mesei. Şi acest produs este contraindicat în hipertiroidie.

Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------