homeopatie

 

Avantajele homeopatiei

- Homeopatia nu are efecte toxice, adverse, secundare. Folosind remedii anodine nu ne vom confrunta niciodată cu situaţia în care ajung multe dintre noile medicamente, care după azi sînt deosebit de utile, iar mîine se descoperă că sînt cancerigene, produc malformaţii etc. Acest avantaj nu este deloc de neglijat dacă ne gîndim la numărul în creştere al maladiilor datorate medicametelor de sinteză, din care spicuim: alergiile, bolile autoimune, anemiile hemolitice, sau chiar decesele produse prin intoxicaţii medicamentoase. În legătură cu acest ultim aspect, studiul condus de Boots Health Care a scos în evidenţă faptul că anual mor 120 de persoane datorită intoxicaţiei cu paracetamol, iar 20 de persoane sînt supuse transplantului de ficat datorită leziunilor hepatice produse de acest analgezic. Iată cîte probleme poate crea prin supradozare inofensivul paracetamol, produs care este considerat drept verificat şi sigur şi căruia i se face reclamă pe toate la care căile. 
- Nu suprimă patologia existentă ci dimpotrivă poate interveni în demascare a afecţiunilor grave, maligne, care stau ascunse şi nu se manifestă prin simptome supărătoare sau modificări grosiere de laborator. După administrarea unui remdiu corect ales pe baza simptomelor constituţionale boala gravă pe care o prezintă pacientul, mută pînă în acel moment va deveni foarte gălăgioasă, exteriorizîndu-se prin numeroase simptome ce vor alarma atît pacientul cît şi medicul. 

- Reprezintă o variantă viabilă de vindecare a bolilor cronice.

- Realizează o prevenţie eficientă a dezvoltării maladiilor cronice la cei cei predispuşi (care au avut afecţiuni cronice în familie ca: tuberculoză, cancer, diabet, cardiopatie ischemic). Tratamentul se poate aplica şi cînd pacientul se află în atare aparentă de sănătate, chiar la copii. Homeopatia este capabilă să stabilească o strategie terapeutică doar pe baza unor simptome subtile sau a unor simple caracteristici de temperament, aspect, preferinţe alimentare, reactivitate la mediu, aşa încît nu este necesră prezenţa obligatorie a unei boli pentru a echilibra organismul.

- Medicamentele homeopate sînt disponibile la un preţ accesibil. De regulă medicaţia pentru o lună de tratament costă între 5000-30.000 lei, în funcţie de preparatul folosit. Terapia homeopată reprezintă deci o variantă, economică a terapiei, lucru care nu poate fi neglijat în contextul actual.
Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------