homeopatie

 

Migrena

Este un tip de cefalee (durere de cap) adesea unilaterală, ce survine în crize repetate, precedate de tulburări de vedere, uneori însoţită de greaţă, vărsături. Poate fi în relaţie cu ciclul mentrual şi uneori e declanşată de anumite alimente. În condiţiile unui diagnostic ferm, pus de medic afecţiunea beneficiază de maceratul glicerinic de Ribes nigrum D 1 (coacăz negru), 50 de picături pe zi şi Rosa canina în acelaşi doză.  ! Migrena nu trebuie însă confundată cu durerea din hipertensiune arterială, hipertensiune intracraniană, patologie ORL, atacuri de ischemie tranzitorie, depresie, meningită, hemoragie subarahnoidiană, traumatism cranian. De aceea se impune un diagnostic diferenţial înainte de instituirea tratamentului descris. 

Cefaleea cronică de stress caracterizată prin senzaţia de bandă în jurul capului poate fi ameliorată de administraresa ocazională a remediului Guarana (Paullinia) administrat în doze de 5 picături de tinctură-mamă, în puţină apă. Remediul este eficient şi în cefaleea cauzată de oboseală sau exces de cafea, ceai negru. Datorită conţinutului de cofeină şi teofilină se va evita abuzul dar şi administrarea în timpul sarcinii, alăptării, celor cu hipertensiune, hipertiroidie.

Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------