homeopatie

 

Durerea

Este însă importantă tratarea cauzei care a produs durerea şi nu doar scăderea pragului la durere prin anestezice sau antialgice. Remediul similimum homeopatic va îndepărta atît durerea cît şi cauza ei (dacă nu este vorba despre o afecţiune exclusiv chirurgicală). Deşi este necesar un diagnostic precis vom descrie două dintre cele mai caracteristice remedii pentru nevralgii: Colocynthes şi Magnesia phosphorica. 

Colocynthes:

Se indică celor care suferă de dureri (faciale, abdominale) care sînt ameliorate de presiune puternică şi de căldură. În cazul colicilor abdominale pacientul se ghemuieşte, ceea ce îi conferă un relativ confort.

Magnesia phosphorica:

Durerea iradiază, este fulgerătoare, iar pacientul se lamentează permanent. Durerea facială se însoţeşte de lăcrimare, şi zvîcniri ale pleoapei, iar cea de dinţii se ameliorează la lichide fierbinţi, pe cînd cea abdominală la presiune puternică şi fricţiune. Se administrează o potenţă cuprinsă între 1 şi 12 CH, granulele dizolvîndu-se în apă fierbinte.

Nevralgia trigeminală caracterizată prin durerea lancinantă pe teritoriul de distribuţie al al V-lea nerv cranian, unilaterală de obicei beneficiază de o ameliorare temporară prin administrarea remediului Verbascum atît intern cît şi sub formă de picături în ureche. 

! La tineri, mai ales bărbaţi poate semnifica debutul unei scleroze multiple. De aceea se recomndă investigarea de către specialist.

Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------