homeopatie

 

Afecţiunile uterine

Ne aflăm în faţa unei patolgii care necesită explorări medicale şi intervenţia unui homeopat. Există însă un medicament care îndeplineşte funcţia de tonic uterin. Este vorba despre Aletris farinosa aplicabil pacientelor obosite, anemice, vlăguite după multe avorturi şi naşteri. Se foloseşte tinctura sau o potenţă inferioară celei de a 3-a centezimală. 

Prolapsul uterin care apare la femeile deprimate care:

- se simt mai bine cînd au ceva de făcut;

- se însoţeşte de senzaţia de greutate în sacru şi în pelvis;

- "îşi simt uterul"

va răspunde la terapia cu Helonias (dacă nu este avansat). Remediul supranumit "pesara" homeopatică se foloseşte într-o potenţă cuprinsă între 1 şi 6 CH.

Fibromul uterin, în anumite condiţii, beneficiază de un tratament strict homeopatic (nu este cazul celor care sîngerează masiv sau celor care ridică suspiciuni de malignitate). Există o multitudine de remedii care sînt eficiente în această afecţiune.

Descrierea lor depăşeşte spaţiul destinat acesui subiect motiv pentru care ne vom limita la prezentarea unui remediu care se poate asocia oricărei terapii. Fraxinus americana se foloseşte numai în tinctură mamă cîte 10-15 picături de trei ori pe zi.

Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------