homeopatie

 

Alăptarea

Se ştie că alaptarea la sîn este mai indicată decît alimentaţia cu oricare formulă de lapte praf. Alimentat natural, copilul va creşte mai bine şi mai sănătos. Pentru aceasta, pregătirea mameloanelor trebuie începută încă din ultimele luni de sarcină. 

Dacă lactaţia este insuficientă putem apela la cîteva remedii destinate creşterii cantităţii de lapte. Cîte 5 picături din tinctura de Alfa-alfa (lucernă), timp de o săptămînă, sau aceeaşi doză din tinctura de Lactuca virosa stimulează lactaţia.

În perioada alăptării se produc inflamaţii ale glandei mamare, în special dacă canalele galactofore sînt blocate. O alăptare corectă care previne stagnarea laptelului în unele canale galactofore. Ea se realizează dintr-o poziţie cu sprijin pe genunchi, deasupra copilului culcat. Îcurajarea suptului la ambii sîni este de asemenea benefică. Dacă s-a produs totuşi o inflamaţie a glandei mamare ea se tratează excelent cu remedii homeoapate fără ca aceasta să se reflecte negativ asupra copilului. În cazul mameloanelor fisurate sau ulcerate (asociate sau nu cu tumefierea glandei mamare şi congestia areolei) recurgem la Castor equi în potenţa 6 sau 12 CH. 

Dacă a sosit timpul înţărcării dar lactaţia continuă se va apela la remediul Lac caninum care în decurs de cîteva zile stopează lactaţia.

Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------