homeopatie

 

Sarcina

În sarcină tratametul homeopatic poate fi indicat, el nedăunînd procesului de concepţie. O excepţie o constituie administarea nosozilor (remedii care se prepară din secreţii umane). 

Pentru problemele survenite pe parcursul sarcinii se va consultat un homeopat care va selecta cu grijă remediul cel mai indicat.

O situaţie poate fi însă abordată fără a apela la un homeopat. Este vorba despre neplăcuta problemă a greţurilor. Dacă acestea nu se încadrează într-un context patogen mai cuprinzător, deci nu reclamă tratament de specialitate, atunci se recurge la Symphoricarpus racemosa. Remediul este aplicabil stărilor de greaţă agravată la cea mai mică mişcare însoţită de aversiune pentru toate alimentele şi vărsături persistente. Se vor administra cîteva doze din diluţia a 2-a centezimală. 

Aplicaţiile homeopatiei în perioada imediat următoare naşterii a fost discutată la capitolul referitor la traumatisme.

Poziţia fătului în uter poate fi, uneori corectată, bineînţeles înaintea declanşării travaliului cu ajutorul remediului Pulsatilla.

Datorită rolului complex al femeii în societatea contemporană, a opţiunii sale tot mai frecventă pentru studii superioare sau postuniversitare, momentul căsătoriei şi în special al naşterii copilului este amînat. Se cunoaşte faptul că un travaliu laborios este unul dintre inconvenientele acestei situaţii. Administrarea remediului Belladona poate elimina acest inconvenient.

Frica de moarte la naştere este lizată de o doză de Aconit.

 

 

Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------