homeopatie

 

Remedierea stărilor negative cauzate de incidente cotidiene

În viaţa de zi cu zi sîntem supuşi confruntării cu o multitudine de probleme care, dacă nu ne găsesc pregătiţi, dau naştere unor tensiuni uneori majore care lasă de mult ori sechele. În aceste situaţii, administrarea unui remediu homeopatic are capacitatea de restructurare şi de realiniere a geometriei sufleteşti a unei persoane, redîndu-i pacea. Remediul va proteja şi de efectele la distanţă ce se pot declanşa prin mecanism psiho-somaatic. Totodată, contracarînd efectele nocive ale tensiunii psihice, remediul lasă cale liberă proceselor naturale de vindecare. Prin administrarea unui remediu corect ales traumele psihice se vor rezolva ca "de la sine".

Vexaţia

Vexaţia însoţită de o stare de indignare suficientă pentru a te determina să arunci orice ai în mînă beneficiază de Staphisagria.

Vexaţia care produce melancolie, tristeţe sau ruşine este vindecată de Ignaţia. 

Vexaţia produsă de pierderi financiare se rezolvă cu acelaşi remediu care vindecă "fractura sufletului": Ignaţia .

Vexaţia indusă de dezamăgirea în dragoste beneficiază de Hyosciamus.

Vexaţie cu mînie: Chamomilla.

Frica

Frica de examinare caracterizată prin stare de vid mental, în care studentul nu-şi amai minteşte pur şi simpul nimic la examen deşi a învăţat toate subiectele se previne cu Gelsemium. El se simte paralizat de frică, tremurîndu-i genunchi de spaimă. 

Frică instalată după vizionarea unor filme de groază cu scene de violenţă dispare după Calcarea carbonica.

Frică instalată după vederea unui accident: Aconit

Dacă frica devine permanentă sau se transformă în groază, pacientul rămînînd cu scena respectivă în faţa ochiilor: Opium

Iată şi cîteva fobii specifice:

- frică de mişcarea liftului: Borax

- frică de foc: Stramonium

- frică de gîndaci: Phosphorus

- frică de albine: Hepar sulphur

- frică de găini: Calcarea phosphorica

- frică de fluturi: Abel

- frică de şoareci: Magnesia muriatica

- frică de şobolani: Belladona

- frică de broaşte: Carcinosinum

- frică de invaliditate: Ignaţia

- frică de desfigurare: Hepar sulphur

- frică de vaccin: Thuja

- frică de umbra sa: Calcarea carbonica

Bucuria

Unele persoane, mai ales cardiacii, sînt sensibile la un exces de bucurie, care îi poate cauza o serie de simptome neplăcute, uneori de mare gravitate. Aceste efecte pot fi anulate administrarea de remediului Coffea cruda.

Nostalgia

Nostalgie însoţită de insomnie: Capsicum. Remediul are o mare aplicabilitate la cei care nu se pot adapta la noul loc de muncă, la schimbarea produsă de părăsirea localităţii în care au copilărit precum şi la copii alcoolicilor.

Isteria

Isteria reprezintă o stare caracterizată prin slaba rezistenţă la frustrare, imaturitate afectivă, instabilitate psihică şi crize de îngustare a cîmpului conştiiţei asociate cu fenomene de conversie organică (paralizie, amorţeli, tulburări neurovegetative). Această formă de nevroză este curabilă prin tratament homeopat individualizat. Simptomele isterice pot fi înlăturate însă prin remediul Valeriana, care este folosit din vechime pentru acestă patologie şi care stă şi la baza preparatului Extraveral. Tinctura mamă sau potenţa de valeriană poate vindeca multe simptome neurovegetative (tremurături, palpitaţii, leşin, senzaţii de levitaţie, fasciculaţii musculare) la copii sau femei hiperexcitabile dar şi la pacienţii ipohondrii sau hiperreactivi la substanţe chimice, inclusiv la medicaţie.

Neurastenia

Ne vom referi la terapia de primă intenţie a asteniilor de origine nervoasă: 

Alfafla produce o stare de bine, de comfort psihic, disipînd tristeţea, induce somnul, tonifică organismul şi îmbunătăţeşte nutriţia. Datorită efectului de revigorare se recomandă în tratamentul neurasteniei, nervozităţii, insomniei, indigestiei nervoase.

Se vor administra 5-10 picături din tinctura mamă, de cîteva ori pe zi, pînă la instalarea efectelor tonice.

Avena sativa are o acţiune electivă asupra sistemului nervos, influenţînd favorabil nutriţia sa. Este un tonic indicat în stările de epuizare nervoasă, la cei care iau morfină. Remediul se mai poate prescrie şi în tremurăturile vîrstnicilor, insomnia alcoolicilor, incapabilitatea de a focaliza atenţia. 

Se vor administra 10-20 de picături pe zi din tinctura mamă în apă fierbinte.

Alfalfa şi Avena se găsesc în preparatul "Alfalfa tonic A" împreună cu Ginseng, China, Calcarea phosphorica, Kali phosphoricum, Kali arsenicosum, Stricninum phosphoricum şi Ferrum aceticum. Acest medicament este indicat în convalescenţă, neurastenie, somnolenţă, scăderea poftei de mîncare şi în epuizarea nervoasă. El poate fi folosit după o sarcină care a epuizat organismul, în scădere ponderală fără o cauză organică evidentă, în stress prelungit sau pentru susţinerea unei activiti intelectuale intense. Preparatul se utilizează în doză de două linguriţe (dilute în puţină apă) dimineaţa, timp 10 - 14 zile pe lună. Preparatul Alfalfa tonic A nu se va folosi sub nici o formă în asteniile secundare unor boli grave (cum ar fi cancerul, leucemia, colagenoze etc.).

Un alt produs cu efect tonic şi revitalizant îl are şi preparatul Tamaris obţinut din pulpa fructului Tamarindus indica. Acest fruct este cunoscut încă din antichitate pentru acţiunea sa revitalizantă, carminativă şi uşor laxativă. Doza folosită este de o linguriţă de trei ori pe zi înaintea meselor timp de două - trei săptămîni.

Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------