homeopatie

 

Terapia răcelii

Gripa

Ca tratament al gripei care e o infecţie cu virusul gripal care nu lasă imunitate şi care pune probleme la vîrsta a treia, se indică administrarea în primele 48 de ore de la debut de Oscilococcinum 200 CH, cîte trei doze în decurs de 24 de ore. Acesta este denumirea unui medicament homeopat natural 100%, preparat dintr-un ingredient activ natural numit Anas Barbariae Hepatis et Cordis plus un excipient inactiv (de obicei lactoză). Acest medicament a făcut dovada eficacităţii sale timp de mai bine de 40 de ani. El este indicat la adulţi şi la copiii de peste 2 ani. Acţiunea de scurtarea a periodei de vindecare a fost dovedită prin administrarea remediului la jumătate dint-un lot de bolnavi de gripă. Cei care au primit Occilococcinum s-au vindecat mult mai repede decît cei care nu au primit acestă terapie. Acest test a dovedit că timpul de vindecare a fost redus la jumătate de către remediu. Facultativ se poate suplimenta cu cîteva doze de Imunogrip (un fel de "Superpolidin").

 

Răceala

Fie că se manifestă cu rinoree (secreţie nasală), strănut, tuse, febra, frison, simptome ce încearcă restabilirea echilibrului, fie prin dureri musculare, osoase, cefalee (durere de cap), astenie, în guturaiul simplu un tratament prompt homeopatic va conduce la îndepărtarea simptomelor alături de contracararea cauzei ce le-a produs. Deşi este o afecţiune banală, care nu pune probleme decît dacă are caracter repetitiv, un tratament homeopat scurtează perioada de vindecare şi reduce la zero posibilitatea complicaţiilor. Virozele respiratorii, fără a fi o patologie gravă îţi întrerup activitatea, şi te separă de colectivitate. Se recomandă un tratament individualizat, care prescrie un remediu pentru fiecare caz de boală. Cele mai cunoscute remedii aplicabile sînt: Aconit, Belladona, Gelsemium, Eupatorium, Nux vomica, fiecare cu caracteristicile sale.

 
Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------