homeopatie

 

Răceala

Fie că se manifestă cu rinoree (secreţie nasală), strănut, tuse, febra, frison, simptome ce încearcă restabilirea echilibrului, fie prin dureri musculare, osoase, cefalee (durere de cap), astenie, în guturaiul simplu un tratament prompt homeopatic va conduce la îndepărtarea simptomelor alături de contracararea cauzei ce le-a produs. Deşi este o afecţiune banală, care nu pune probleme decît dacă are caracter repetitiv, un tratament homeopat scurtează perioada de vindecare şi reduce la zero posibilitatea complicaţiilor. Virozele respiratorii, fără a fi o patologie gravă îţi întrerup activitatea, şi te separă de colectivitate. Se recomandă un tratament individualizat, care prescrie un remediu pentru fiecare caz de boală. Cele mai cunoscute remedii aplicabile sînt: Aconit, Belladona, Gelsemium, Eupatorium, Nux vomica, fiecare cu caracteristicile sale.

Există anumite medicamente care se folosi cu succes în aceste situţii şi în lipsa medicului homeopat. 

Preparatul "Aconit compus" conţine un amestec de Aconit, Bryonia, Eupatorium, Ferrum phosphoricum, Apis, Calomel şi Arnica (toate în diluţia CH3). Se foloseşte în doză de 10 granule de două ori pe zi în răceli sau gripă.

Se mai poate folosi în debutul stărilor gripale un amestec de Arnica, Belladona, Eupatorium, Gelsemium şi Sulphur ce se găseşte sub denumirea de "Paragrip". Preparatul se administrează de două ori pe zi.

În lipsa medicului se poate recurge şi la o terapie nespecifică. Se recomandă repaus la pat, dietă hidrică, fructe cu conţinut bogat de vitamine C (citrice), evitarea inhibării transpiraţiei sau febrei dacă acesta nu este periculos de ridicată. Nu este inspirată neglijarea acestei afecţiuni benigne, căci ea semnifică fatul că organismul are nevoie de un respiro şi de o  curăţare. După parcurgerea perioadei de boală, dacă a fost bine îngrijit, pacientul se va simţi chiar mai bine decît înainte.

 

Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------