homeopatie

 

Traumatisme

Hemoragiile

În general o hemoragie Internă nu se tratează înainte de a fi investigată. Pe lîngă măsurile de prim ajutor specifice punem la dispoziţia celor interesaţii şi "garoul homeopatic" - Millefolium (coada şoricelului). În nici un caz acest tratament nu se va repeta şi nu va înlocui măsurile specifice de tratament. Se administrează cîteva doze de tinctură mamă, D1, D2 sau D3. În cazul etiologiei traumatice poate fi precedată de o doză de Arnica 200 CH 

 

Tratamentul postpartum (după naştere)

În cazul unor naşteri laborioase se administrează 2 doze de Arnica, imediat după naştere (şi expulzia placentei). Local se poate aplica tictură de Calendula în soluţie apoasă caldă, de preferat îmbibată într-un burete natural. Ea grăbeşte vindecarea ţesuturilor traumatizate în procesul naşterii. Pentru recuperarea forţelor, în urma acestui efort, se recomandă administrarea unei dore unice de Kalium phosphoricum 200 CH, care corectează astenia, adinamia, stressul, surmenajul.

 

Pregătirea preoperatorie

Intervenţia chirurgicală va produce un impact mai mic asupra organismului dacă ea este efectuată la timpul optim. Asfel se recomandă ca intervenţia să fie astfel programată încît ea să nu găsească organismul într-o stare vulnerabilă şi nici cu o săptămînă înaintea bioritmului minim.

De exemplu o pacientă trebuie să se programeze pentru colecistectomie, care nu este o intervenţie de urgenţă (de obicei). Ea suferă de astenie, dureri de cap timp de o săptămînă după ciclul menstrual. În acest caz se recomandă ca operaţia să fie efectuată cu 10 zile premenstrual, astfel încît ea să fie pe deplin refăcută în perioda de agravare. Unii homeopaţi recomadă administarea unei doze de Arnica 30 preoperator.

 

Muşcăturile de animale

În muşătura de animal este recomandat Ledum 200 CH şi extern spălarea rănii cu soluţie de Hypericum. În muşcătura de cîine care ar putea fi turbat (necunoscut) se administrază Belladona CH 30, zilnic timp de o săptămînă, apoi odată pe săptămînă timp de 6 săptămîni, fără a omite profilaxia cu ser antirabic. 

Muşcătura de ţînţar se tratează cu Caladium, cea de albină prin aplicaţii externe de Urtica urens, tictură mamă diluată, cea de păianjen prin administrate internă şi externă de macerat în lapte de Selaginella, cea de viperă prin administrarea de Cedron asocită măsurilor specifice (aplicare de garou, succţiune, ser).

 

Arsurile

Arsurile care cuprind o mare suprafaţă şi care se întind în profunzime sînt grave şi constituie o urgenţă medico-chirurgicală. Se combină aici trei componente patogenice: şocul, pierderile de plasmă şi infecţia. La locul accidentului se va înveli pacientul într-un cearceaf curat şi se va transporta la spital. În nici un caz nu se va dezbrăca bolnavul aşa cum poate s-ar gîndii unii că este mai bine. Pentru a contracara şocul se va administra o doză de Arnica 200 CH, iar pentru a ameliora durerea Cantharis 30 CH. Remediul este aplicabil cu mare succes arsurilor de gradul doi, caracterizate prin flictene cu conţinut sanguinolent, chiar dacă acestea vor fi excizate. În cazul arsurilor de gradul 1, manifestate prin roşeaţa pielii, căldură locală şi senzaţie de usturime Cantharis este curativ. Pentru arsurile la care predomină senzaţia de mîncărime se aplică un pnsament local cu loţiune de Urtica urens.

 

Degerăturile

Degerăturile sînt leziuni ale ţesuturilor datorate acţiunii frigului şi care se produc pe părţile expuse: nas, urechi, mîini, picioare. Local se vor aplica pansamente cu soluţie antiseptică de Hypericum. Intern se va adminstra unul din remediile eficiente în acest caz dintre care cel mai cunoscut este Agaricus muscarius.

 

Entorsele

Entorsa reprezintă răsucirea bruscă a articulaţiei cu afectarea ligamentelor. Ea este urmată de durere, impotenţă funcţională şi edem (umflătura articulaţiei). Examenul radiologic va exclude fractura osoasă. Se va administra Arnica 30 CH cîte o doză pe oră în primele 4-5 ore, urmată de Bryonia în cazul persistenţei leziunii sau în cazul formării unei tumefacţii articulare. 

 
Mai multe articole..
Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------