homeopatie

 

Contuziile

Contuzia ia naştere prin impactul unei părţi a organismului cu un corp contondent în urma căruia rezultă o injurie a ţesutului subcutanat. Aceasta se poate manifesta prin "vînătaie" (extravazare sanguină) sau "umflătură". Se administrază imediat o doză de Arnica 200 CH urmată de trei doze de Arnica 30 CH. În cazul în care zona afectată refuză să se vindece şi constatăm un aspect vineţiu şi umflat al zonei respective care este rece şi amorţită se continuă cu Ledum 6 CH de trei ori pe zi. Dacă tegumentele sînt afectate se va face toaleta rănii cu Calendula, tinctură mamă (TM), o linguriţă în 50 de ml de apă fiartă şi răcită. În schimb se reţine că nu se va aplica niciodată pe o rană deschisă loţiune de Arnica.

! Calendula se foloseşte în aplicaţii externe numai dacă rana este curată (abraziuni excoriaţii, fisurii, ulceraţii care nu au  fost contaminate cu pămînt, rugină, etc). În cazul contaminării se va folosi Hypericum 

Existenţa unui puls accelerat, a palorii, dispneei şi a unei stări generale alterate atrage atenţia asupra unei leziuni interne cu instalarea şocului. În acest caz se impune tratamentul chirurgical.

 

Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------