homeopatie

 

Entorsele

Entorsa reprezintă răsucirea bruscă a articulaţiei cu afectarea ligamentelor. Ea este urmată de durere, impotenţă funcţională şi edem (umflătura articulaţiei). Examenul radiologic va exclude fractura osoasă. Se va administra Arnica 30 CH cîte o doză pe oră în primele 4-5 ore, urmată de Bryonia în cazul persistenţei leziunii sau în cazul formării unei tumefacţii articulare.  Suprasolicitarea datorită ridicării greutăţilor sau efortului sportiv care a dus la o întindere ligamentară răspunde prompt la Rhus toxicodendron. 

În formele uşoare dar şi în dureri musculare după un efort susţinut, la sportivi în aşa-zisa febră musculară sau în durerile ce apar după ridicare unei greutăţi se indică masarea zonei cu "Arnica oil", un ulei de masaj care conţine tinctură de Arnica. Acest produs nu se va aplica niciodată pe pielea lezată. O altă formă farmaceutică ce conţine tinctura de Arnica este "Arnica unguent" - indicaţiile şi întrebuinţarea acestui preparat fiind asemănătoare cu cel descris anterior.

Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------