homeopatie

 

Plăgile

În acest caz s-a format o soluţie de continuitate, adică este afectat şi tegumentul. Plaga poate fi superficială sau profundă, profunzime imposibil de apreciat în cazul plăgilor înţepate. Pentru a se preciza cît de profundă sau de superficială este o plagă sînt necesare explorări de specialitate. În faţa unei plăgi superficiale se face toaleta ei cu soluţie de Hypericum (sunătoare) sau Calendula, după ce s-a permis o uşoară sîngerare. Se aplică un pansament cu 10 picături de tinctură mamă adaugate la 25 de ml de apă fiartă şi răcită din remediile mai sus menţionate, care se lasă pe loc în zilele următoare şi se umezeşte din exterior. Loţiunea de Calendula (gălbenele) are proprietăţi antiseptice şi de stimulare a granulaţiei. Efectul acesteia de inhibare asupra creşterii unor culturi microbiene (stafilococ) a fost pus în evidenţă prin studii de laborator.

În plăgile înţepate, în cuie, instrumente ascuţie, aşchii, spini există riscul penetrării infecţiei în profunzime. În această situaţie care cel mai mare risc îl repretintă tetanosul. Pentru aceasta terapia homeopată propune şi administrarea de Ledum 30 CH de trei ori pe zi timp de două trei zile. Pentru tratarea durerii, de multe ori foarte intensă care iradiază spre centru, sau urcă de-a lungul membrului afectat se recomandă Hypericum 6 CH. Acest remediu este aplicabil tuturor rănilor ce interează zone anatomice bogate în terminaţii nervoase, senzitive, cu numeroşi receptori pentru durere. Se indică astfel în răniri ale degetelor cum ar fi prinderea degetelor la uşă. 

Şi în plăgile împuşcate se recomandă Hypericum, atît intern cît şi extern.

Plăgile dilacerate implică structuri mai profunde şi de obicei sîngerează abundent. Hemoragia este oprită prin administarea unei doze de Arnica 200 CH iar cele care au însă margini regulate beneficiază apoi şi de Staphysagria 30 CH.

 

Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------