homeopatie

 

Traumatismul ocular

"Ochiul vînăt "se tratează cu Ledum dacă prezintă ameliorarea durerilor la comprese reci. Local se aplică un pansament cu loţiune de Hypericum, marele analgezic homeopat.

În cazul prezenţei unui corp străin uşor accesibil, acesta se extrage cu ajutorul unui pansament steril umezit în loţiune de Hypericum. Cel mai important remediu al traumatismelor oculare, care se manifestă prin dureri ale globilor oculari, este Symphytum, care se administrează în tinctură mamă. Acesta poate fi precedat de universalulul remediu al traumatismelor: inegalabila Arnica. Acesta se administrează conform indicaţiilor oferite anterior. Nu trebuie însă să uităm că o fractură de bază de craniu se poate exterioriza prin "ochelarii negri", care necesită administarerea aceleaşi Arnica şi expediere de urgenţă la spital. 

Traumatismele recente sau sechelele postoperatorii beneficiază şi de instilaţii cu Cineraria maritima, remediu care va fi expus în secţiunea rezervată inflamaţiilor oculare.

 

Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------