homeopatie

 

Pregătirea preoperatorie

Intervenţia chirurgicală va produce un impact mai mic asupra organismului dacă ea este efectuată la timpul optim. Asfel se recomandă ca intervenţia să fie astfel programată încît ea să nu găsească organismul într-o stare vulnerabilă şi nici cu o săptămînă înaintea bioritmului minim.

De exemplu o pacientă trebuie să se programeze pentru colecistectomie, care nu este o intervenţie de urgenţă (de obicei). Ea suferă de astenie, dureri de cap timp de o săptămînă după ciclul menstrual. În acest caz se recomandă ca operaţia să fie efectuată cu 10 zile premenstrual, astfel încît ea să fie pe deplin refăcută în perioda de agravare. Unii homeopaţi recomadă administarea unei doze de Arnica 30 preoperator.

Tratamentul postoperator

 

Imediat postoperator se indică o doză de Arnica 200 CH. S-a dovedit că postoperator imunitatea organismului este deprimată. Administrarea acestui remediu are darul de a prevenii, eventualele complicaţii septice şi de a reduce timpul de cicatrizare la jumătate. Dacă totuşi complicaţiile septice s-au instalat se administrază o doză de Pyrogenium CH9. 

Dacă după revenirea din anestezie pacientul prezintă dureri intense, Chamomilla 3D va fi salutar.

Unii pacienţi suferă de insomnie în urma intervenţiei chirurgicale. Dacă îi este somn dar nu poate adormi se recomandă Belladona 3D, iar dacă nu îi este somn se preferă Gelsemium 1D, 5 picături.

După intervenţii chirurgicale extinse, pe zonele anatomice profunde se recomandă Bellis perenis, o plantă care devine mai frumoasă dacă se păşeşte pe ea. Este remediul rănilor adînci unde există şi afecarea vaselor şi nervilor.

Hypericum, excelent remediu al traumatismelor ce implică o zonă bogat inervată este mai indicat în amputaţii, circumcizie, îndepărtatea unghiilor.

După amigdalectomie (îndepărtarea amigdalelor) se asociază la Arnica şi gargară cu tinctură de Calendula, eventual şi cu cîteve doze de Calendula potenţată (CH 5) 

Tardiv postoperator, dacă pacientul prezintă acuze instalate în urma operaţiei care nu au tendinţa la remisiune spontană, Staphysagria este remediul care va reinstala echilibrul. Simptomele postoperatorii pot fi diverse, fără să fie legate neapărat de zona operată. Îmi amintesc un caz de anemie instalată după o apendicectomie care a persistat timp de un an de la data intervenţiei şi care s-a vindecat în cîteva săptămîni după administrarea unei singure doze de Staphisagria 30.

Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------